Laatu ✔️ Käsityö 🛠 = 🧡

Tietoa tuotteistamme ja kenties vastauksia kysymyksiisi

Laadukasta käsityötä rakkaudella

Arvostamme laadukasta käsityötaitoa. Kaikki pinnijalkamme on valmistettu  alusta loppuun huolellisesti käsityönä ja jokaiseen niistä on nähty kovasti vaivaa, hikipisaroita säästämättä. Vaikka pinnijalkamme ovat yksilönsä, ei tiukoista laatuvaatimuksista tingitä. Tällä sivulla pyrimme vastaamaan useimmin esitettyihin kysymyksiin tuotteidemme laadusta ja ominaisuuksista.

Pinnijalkojen lyhyt historia

Pinnijalat ovat lähtöisin jo 1940 luvulta, kun Henry P. Glass suunnitteli kyseiset pöydänjalat. Tämä designklassikko syntyi siis toisen maailmansodan aikaan kun raaka-aineiden (ml. metallien) saatavuus oli heikkoa. Koska metallien saatavuus oli tuolloin hankalaa, syntyi oivallus hiuspinnin muotoisista jaloista. Muotonsa ansiosta pinnijalat pystyvät kannattelemaan huomattavaa painolastia säilyttäen samalla kevyen ilmeensä. Pinnijaloissa yhdistyy siis modernin funktionalismin ajattelutapa, jossa muotoilu palvelee ennen kaikkea käytännöllisyyttä.

Ja vielä tänäkin päivänä pinnijalat näyttävät (mielestämme) varsin tyylikkäiltä - aivan kuten Henry P. Glass jo aikanaan totesi. 

Mitat ja kestävyys

Pinnijalat ovat laadukasta terästä ja kestävät erittäin hyvin painoa. Niitä käytettäessä on kuitenkin huomioitava, että huonekalujen rakenteella ja oikeanlaisella kiinnitystavalla on vähintään yhtä suuri rooli huonekalun kestävyyden kannalta. Pinnijalkojen osalta niiden pituus ja pinnien määrä ovat keskeiset kantokykyyn vaikuttavat ominaisuudet.

Alla yleisimpien tuotteidemme suositellut painorajat (HUOM. Jalat kestävät huomattavasti enemmän kuin esitetyt enimmäispainot, mutta suosittelemme pitäytymään näissä rajoissa).

71 cm pinnijalat: Kolmella pinnillä varusteltujen jalkojen pöytätason suositeltu enimmäispaino 60kg - soveltuvat käytännössä kaikkiin tavanomaisiin pöytälevyihin. Suosittelemme käyttämään ruoka- ja työpöydissä aina 3-pinnisiä jalkoja. Kahdella pinnillä varustelluissa jaloissa suositeltu painoraja 15kg, eli soveltuu esimerkiksi sivupöytään. Kovalle rasitukselle joutuessaan kaksipinniset jalat kestävät suosituspainoa enemmänkin, mutta taipuvat helposti.

Tilaustuotteena mahdollista saada ns. heavy duty -jalat paksummalla teräksellä, jolloin kantavuus kolmella pinnillä jopa 120 kg.

40 cm pinnijalat: Kantavat erinomaisesti kaikki tavanomaiset pöytätasot tai huonekalut. Penkkeinä käytettäessä kannattelevat noin 2-3 normaalikokoista aikuista (noin 200 kg). Tätä raskaammissa suosittelemme käyttämään 3-pinnisiä jalkoja.

35 cm - 10 cm pinnijalat: On vaikea löytää huonekaluja, joita nämä pinnijalat eivät ongelmitta kannattelisi. 

Värimaailma

MUSTA/VALKOINEN/KELTAINEN/PUNAINEN/ORANSSI/PASTELLIN VIHREÄ/TERÄS: Kaikki värilliset pinnijalat ovat jauhemaalattua terästä, mikä suojaa ruosteelta ja antaa kauniin viimeistellyn pinnan. Teräksiset pinnijalat ovat käsitelty värittömällä ruosteenestoaineella.

MESSINKI/KUPARI: Messinkiset ja kupariset pinnijalat ovat galvanoitua terästä ja päällystetty ohuella kerroksella aitoa messinkiä/kuparia. Tämä tekee jaloista kestävät ja esteettiset. Kupariset jalat myös patinoituvat kauniisti ajan saatossa.

 

Tuotteet ulkokäytössä

Kaikki tuotteemme on tarkoitettu ensisijaisesti sisäkäyttöön. Teräksiset pöydänjalat (raw steel vaihtoehtoa lukuun ottamatta) on käsitelty ruostetta estävällä pinnoitteella ja teräksen rakenteellinen kestävyys pysyy erinomaisena vuosikymmenien ajan. Tästä huolimatta teräs ajan mittaan ruostuu aina ulkokäytössä. Tästä syystä emme suosittele käyttöä ulkotiloissa.

Tämän sanottua, jalat näyttävät upealta terassipöydissä ja ulkokalusteissa. Etenkin, jos tila on katettu (esim. lasitettu parveke), niin tuotteiden käyttöikä säilyy hyvänä pitkään. Ruostuneen teräspinnan voi aina hioa ja käsitellä ruosteenestoaineella/teräsmaalilla uudestaan. Ne siis vaativat huoltoa aivan kuten kaikki muutkin materiaalit ulkokäytössä.

Tietoa toimituksista

Pyrimme toimittamaan tilaukset matkaan salamannopeasti. Aina tämä ei kuitenkaan ole syystä tai toisesta mahdollista. 

Varastotuotteet: Pinnijalat ja pinnihyllyt

Tyypillinen toimitusaika noin 2-5 arkipäivää. Postitamme tuotteita useamman kerran viikossa, jolloin tuotteet liikkuvat parhaimmillaan muutamassa tunnissa tilauksesta. Tuotteiden päästessä tilapäisesti loppumaan varastosta, pyrimme tiedottamaan mahdollisista toimitusviiveistä tai tarjoamaan korvaavia tuotteita mahdollisimman pikaisesti.

Erityisen kiireellisissä projekteissa kannattaa ottaa meihin erikseen yhteyttä sähköpostitse, niin parhaan mukaan toimituksia järjestelemme ja kiirehdimme tarpeidesi mukaan. 

Koronatilanteen johdosta tuotteiden toimituksessa on esiintynyt pientä viivästystä. Teemme kuitenkin parhaamme, että saisimme jalkoja matkaan sitä mukaan kun niitä valmistuu. Pahoittelemme viivästyksestä aiheutunutta harmia! :( 

Tilaustuotteet: Peltikaapit, industrial pöydänjalat ja jakkarat

Painavammat tilaustuotteemme, kuten peltikaapit ja industrial pöydänjalat lähetetään asiakkaillemme pääsääntöisesti suoraan valmistuksesta 1-2 arkipäivän sisällä ja toimitetaan asiakkaan kotiovelle. Tilaustuotteiden toimitusaikaan vaikuttaa kuitenkin kansainvälisen rahdin kulkeminen ja tästä syystä toimitusaika kokonaisuudessaan on tyypillisesti noin 1-2 viikkoa.

Lue lisää tilaus-, toimitus- ja palautuskäytännöistämme.

 

Lisätietoa

Vastaamme tiedustelupyyntöihin mielellämme sähköpostitse: info@pinnijalkapojat.fi