UKK

Tällä sivulla pyrimme vastaamaan useimmin esitettyihin kysymyksiin tuotteidemme laadusta ja ominaisuuksista. 

Kaikki pinnijalkamme ja muut pöydänjalkamme on valmistettu alusta loppuun huolellisesti käsityönä ja jokaiseen niistä on nähty kovasti vaivaa, hikipisaroita säästämättä. Vaikka pinnijalkamme ovat yksilöitä, ei tiukoista laatuvaatimuksista tingitä. Jokainen pinnijalkamme ja pöydänjalkamme on valmistettu Euroopassa, ja enenevässä määrin pyrimme tuotteidemme osalta kotimaisuuteen. Jo tällä hetkellä osa pöydänjaloistamme valmistetaan käsityönä Seinäjoella.  

Pinnijalkojen lyhyt historia

Pinnijalat ovat lähtöisin jo 1940 luvulta, kun Henry P. Glass suunnitteli kyseiset pöydänjalat. Tämä designklassikko syntyi siis toisen maailmansodan aikaan kun raaka-aineiden (ml. metallien) saatavuus oli heikkoa. Koska metallien saatavuus oli tuolloin hankalaa, syntyi oivallus hiuspinnin muotoisista jaloista. Muotonsa ansiosta pinnijalat pystyvät kannattelemaan huomattavaa painolastia säilyttäen samalla kevyen ilmeensä. Pinnijaloissa yhdistyy siis modernin funktionalismin ajattelutapa, jossa muotoilu palvelee ennen kaikkea käytännöllisyyttä.

Ja vielä tänäkin päivänä pinnijalat näyttävät (mielestämme) varsin tyylikkäiltä - aivan kuten Henry P. Glass jo aikanaan totesi. 

Mitat ja kestävyys

Pinnijalat ovat laadukasta terästä ja kestävät erittäin hyvin painoa. Niitä käytettäessä on kuitenkin huomioitava, että huonekalujen rakenteella ja oikeanlaisella kiinnitystavalla on vähintään yhtä suuri rooli huonekalun kestävyyden kannalta. Pinnijalkojen osalta niiden pituus ja pinnien määrä ovat keskeiset kantokykyyn vaikuttavat ominaisuudet.

Alla yleisimpien tuotteidemme suositellut painorajat (HUOM. Jalat kestävät huomattavasti enemmän kuin esitetyt enimmäispainot, mutta suosittelemme pitäytymään näissä rajoissa).

71 cm pinnijalat: Kolmella pinnillä varusteltujen jalkojen pöytätason suositeltu enimmäispaino 60kg - soveltuvat käytännössä kaikkiin tavanomaisiin pöytälevyihin. Suosittelemme käyttämään ruoka- ja työpöydissä aina 3-pinnisiä jalkoja. Kahdella pinnillä varustelluissa jaloissa suositeltu painoraja 15kg, eli soveltuu esimerkiksi sivupöytään. Kovalle rasitukselle joutuessaan kaksipinniset jalat kestävät suosituspainoa enemmänkin, mutta taipuvat helposti.

Tilaustuotteena mahdollista saada ns. heavy duty -jalat paksummalla teräksellä, jolloin kantavuus kolmella pinnillä jopa 120 kg.

40 cm pinnijalat: Kantavat erinomaisesti kaikki tavanomaiset pöytätasot tai huonekalut. Penkkeinä käytettäessä kannattelevat noin 2-3 normaalikokoista aikuista (noin 200 kg). Tätä raskaammissa suosittelemme käyttämään 3-pinnisiä jalkoja.

35 cm - 10 cm pinnijalat: On vaikea löytää huonekaluja, joita nämä pinnijalat eivät ongelmitta kannattelisi. 

Värimaailma

MUSTA/VALKOINEN/KELTAINEN/PUNAINEN/ORANSSI/PASTELLIN VIHREÄ/TERÄS: Kaikki värilliset pinnijalat ovat jauhemaalattua terästä, mikä suojaa ruosteelta ja antaa kauniin viimeistellyn pinnan. Teräksiset pinnijalat ovat käsitelty värittömällä ruosteenestoaineella.

MESSINKI/KUPARI: Messinkiset ja kupariset pinnijalat ovat galvanoitua terästä ja päällystetty ohuella kerroksella aitoa messinkiä/kuparia. Tämä tekee jaloista kestävät ja esteettiset. Kupariset jalat myös patinoituvat kauniisti ajan saatossa.

Tuotteet ulkokäytössä

Teräksiset pöydänjalkamme (raw steel vaihtoehtoa lukuun ottamatta) on jauhemaalattu, mikä osaltaan estää ruostumista ja mahdollistaa teräksen rakenteellisen kestävyyden vuosikymmenten ajan. Tästä huolimatta teräs voi etenkin naarmuuntuessaan ruostua ulkokäytössä. Tämän vuoksi kaikki tuotteemme on ensisijaisesti tarkoitettu sisäkäyttöön.

Ulkokäytössä on tärkeä välttää jalkojen naarmuuntumista. Katettu tila (esim. lasitettu parveke) auttaa tuotteita säilymään hyvänä pidempään. Mikäli jalat pääsevät ruostumaan, on teräspinta aina mahdollista hioa ja käsitellä ruosteenestoaineella/teräsmaalilla uudestaan. Ne siis vaativat huoltoa aivan kuten kaikki muutkin materiaalit ulkokäytössä.

Pöydänjalat mittatilaustyönä

Meiltä saa tätä nykyä myös pöydänjalkoja sekä pinnijalkoja mittatilaustyönä noin 3-5 viikon toimitusajalla. Voit olla meihin sähköpostitse yhteydessä ja kertoa tarkemmin spekseistä, niin palaamme asiaan pikaisesti. Yhteydenotot: info@pinnijalkapojat.fi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuotteidemme toimitusajat

Käsittelemme tilaukset pääsääntöisesti 1-3 arkipäivän kuluessa tilauksesta. Tuotteiden toimitusajat vaihtelevat hieman tuoteryhmittäin. 

Pinnijalat: Tyypillisesti lähetämme pinnijalat postitse noin 1-3 arkipäivässä. Pyrimme pitämään yleisimpiä pinnijalkamalleja aina varastossa. Mikäli tuote pääsee kuitenkin tilapäisesti loppumaan, pyrimme ilmoittamaan siitä tuotekuvauksen yhteydessä "Tilaustuote" -merkinnällä. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteen toimitus kestää hieman arvioitua pidempään ja toimitamme tuotteet lähtökohtaisesti heti, kun saamme ne käsiimme. Toimitetaan toimitusosoitteeseen perusteella Postin lähimpään noutopisteeseen.

Metallijalat: Toimitusaika vaihtelee mallista riippuen. Muutamaa suosituimpaa mallia pyrimme pitämään heti saatavilla, joka tarkoittaa sitä, että tuote toimitetaan muutamassa arkipäivässä. Tilaustuote -merkinnällä olevat tuotteet toimitetaan tyypillisesti noin 2-3 viikossa tilauksesta. Toimitetaan kotiinkuljetuksella.

Pöytälevyt: Toimitusaika noin 1-2 viikkoa. Toimitetaan kotiinkuljetuksella.

Peltikaapit: Toimitusaika vaihtelee mallista riippuen. Muutamaa suosituimpaa mallia pyrimme pitämään heti saatavilla. Tilaustuote -merkinnällä olevat tuotteet toimitetaan tyypillisesti noin 2-4 viikossa tilauksesta. Toimitetaan kotiinkuljetuksella.

Nojatuolit: Toimitusaika noin 2-3 viikkoa. Toimitetaan toimitusosoitteeseen perusteella Postin lähimpään noutopisteeseen.

Mikäli Sinulla on erityisen kiirellinen projekti, niin voit olla meihin yhteydessä suoraan sähköpostitse: info@pinnijalkapojat.fi

Toimitusmaksu: 

Toimitusmaksu määräytyy tilauksesi kokonaispainon mukaan. Suurimmassa osassa tuotteistamme (alle 10kg: Pinnijalat, Pinnihyllyt, Pouffit) toimitusmaksu on 6,90€

Painavissa tuotteissa (esim. Industrial-jalat ja Peltikaapit) toimitusmaksu on tyypillisesti 19,90€. 

Lisätietoa

Vastaamme tiedustelupyyntöihin mielellämme sähköpostitse tai puhelimitse: info@pinnijalkapojat.fi