Kaikki sai alkunsa vanhasta senkistä

Tylsää, elotonta ja halpaa rihkamaa tai outoa, väritöntä ja ryöstöhinnoiteltua designkamaa. Siinä pääpiirteittäin olivat ajatuksemme huonekalualasta ennen kuin kohtasimme pinnijalat. Ihastus pinnijalkoihin oli nopea ja sattumanvarainen.

Kaikki alkoi kun halusin päästä eroon varaston nurkassa lojuneesta 50-luvun puusenkistä. Vaikka senkki itsessään oli vuosien saatossa kauniisti patinoitunut, niin sen jalat olivat kuluneet ja tunkkaisen näköiset. Etsin pitkään netistä omaan makuun ja tyyliin sopivia jalkoja modernilla twistillä, mutta tuloksetta. Pitkäkestoisen nettietsinnän jälkeen törmäsin kuvaan, jossa vastaava senkki oli saanut alleen erikoisen näköiset ja varsin tyylikkäät metallijalat. Tarkemman tutkailun jälkeen senkin jalat paljastuivat pinnijaloiksi. Kävi ilmi, että pinnijalkojen saatavuus Suomesta oli olematonta eikä tarjolla olleiden tuotteiden värimaailma oikeastaan miellyttänyt. Sain lopulta tilattua mustat pinnijalat jotka asensin piristämään vanhaa senkkiäni. Senkin ilme muuttui niin, etten malttanutkaan enää luopua siitä vaan senkki sai uuden paraatipaikan olohuoneestani. Ajatus pinnijaloista jäi tällöin hautumaan.

Eräänä kosteana saunailtana kaverini pysähtyi ihastelemaan tuota samaista senkkiä ja kysyi mistä sellaisia saa. Kerroin senkin tarinan ja mieleeni jääneen kokemuksen pinnijaloista. Kun idea oli sanottu ääneen, ei kahdella yrittäjähenkisellä kaverilla mennyt kauaa, kun ajatus oman firman perustamisesta oli lähtenyt nopeasti lentoon. Totesimme yhdessä, että laadukkaat ja värikkaat pinnijalat tulee saada jokaiseen tupaan – ilman ryöstöhintaa. 

 "Kaikki kovat jutut saavat alkunsa autotallista"

Aivan kuten Google, Amazon, Disney ja Apple, niin myös Pininjalkapoikien tarina lähti käyntiin autotallista. Nettisivujamme varten tarvitsimme luonnollisesti kansi-, tuote- ja fiiliskuvat. Tyhjensimme käytännössä molempien silloiset kämpät kuvausrekvisiitaksi ja vuokrasimme lahoavan pakettiauton. Molemmat olimme intoa täynnä, ja ei muuta kuin nokka kohti Kalasataman parkkihallia! 

Kalasataman parkkihallin jälkeen olemme taivaltaneet pitkän pätkän eteenpäin yrittäjinä (vaikka edelleenhän me siellä autotallissa ollaan). Vaikka matkamme on vasta alkutaipaleella, voimme jo tässä vaiheessa todeta, että onhan tähän seikkauluun mahtunut uskomattoman opettavaisia ja hienoja onnistumisia sekä tietenkin myös koheltamisia. Iso kiitos tästä kuuluu meidän yhteistyökumppaneillemme sekä ennen kaikkea asiakkaillemme.

On ollut ilo nähdä asiakkaidemme toinen toistaan upeampia toteutuksia Instagramissa ja muissa sosiaalisen median kanavissa. Tunnemme aidosti suurta ylpeyttä, kun jaatte kuvia meidän sekä muiden tuunajien iloksi ja inspiraatioksi!

-Pinnijalkapojat