Laatu ✔️ Käsityö 🛠 = 🧡

Kaikki sai alkunsa vanhasta senkistä

Tylsää, elotonta ja halpaa rihkamaa tai outoa, väritöntä ja ryöstöhinnoiteltua designkamaa. Siinä pääpiirteittäin olivat ajatuksemme huonekalualasta ennen kuin kohtasimme pinnijalat. Ihastus pinnijalkoihin oli nopea ja sattumanvarainen.

Kaikki alkoi kun halusin päästä eroon varaston nurkassa lojuneesta 50-luvun puusenkistä. Vaikka senkki itsessään oli vuosien saatossa kauniisti patinoitunut, niin sen jalat olivat kuluneet ja tunkkaisen näköiset. Etsin pitkään netistä omaan makuun ja tyyliin sopivia jalkoja modernilla twistillä, mutta tuloksetta. Pitkäkestoisen nettietsinnän jälkeen törmäsin kuvaan, jossa vastaava senkki oli saanut alleen erikoisen näköiset ja varsin tyylikkäät metallijalat. Tarkemman tutkailun jälkeen senkin jalat paljastuivat pinnijaloiksi. Kävi ilmi, että pinnijalkojen saatavuus Suomesta oli olematonta eikä tarjolla olleiden tuotteiden värimaailma oikeastaan miellyttänyt. Sain lopulta tilattua mustat pinnijalat jotka asensin piristämään vanhaa senkkiäni. Senkin ilme muuttui niin, etten malttanutkaan enää luopua siitä vaan senkki sai uuden paraatipaikan olohuoneestani. Ajatus pinnijaloista jäi tällöin hautumaan.

Eräänä kosteana saunailtana kaverini pysähtyi ihastelemaan tuota samaista senkkiä ja kysyi mistä sellaisia saa. Kerroin senkin tarinan ja mieleeni jääneen kokemuksen pinnijaloista. Kun idea oli sanottu ääneen, ei kahdella yrittäjähenkisellä kaverilla mennyt kauaa, kun ajatus oman firman perustamisesta pinnijalkojen maahantuomiseksi oli lähtenyt nopeasti lentoon. Totesimme yhdessä, että laadukkaat ja värikkaat pinnijalat tulee saada jokaiseen tupaan – ilman ryöstöhintaa. Tästä pinnijalkapoikien tarina sai alkunsa.

Uskomme, että valkoisenharmaa skandinaavinen sisustus kaipaa joukkoon väriä, leikittelyä ja persoonaa. Meille on kuitenkin tärkeää jättää sisustuksessa tilaa myös oman itsensä toteuttamiselle ja siksi verkkokaupastamme löytyy pinnijalat monen sävyisenä ja kokoisena.

Haluamme seuraavaksi kääntää katseet sisustuksessa perinteisten levyjen ja tasojen sijaan jalkoihin.

Pinnijalkapojat Fredu ja Jaakko